• Budapest

    és 50 km-es körzete

  • Nyitvatartás

    HÉTFŐ- VASÁRNAP 08.00 -tól - 20.00 -ig.

  • +36 (30) 9628 704

    Keressen bizalommal!

ABLAK-AJTODOKTOR.HU / SZOLGÁLTATÁSOK / Ablak javítás

Ablak javítás

Budapest és vonzáskörzetében több mint harminc éve javítjuk a különféle típusú ablakokat, a régi fa ablakoktól kezdve egészen az újabb bukó-nyíló ablakokig.

Budapesten az ablak javítás egy ingyenes felméréssel kezdődik, ami előre egyeztetett időpontban történik! A felmérés során átnézem a javításra szoruló fa ablak, fa erkélyajtó, fa beltéri ajtó és bejárati ajtó problémáit, ezután elmondom a szakvéleményemet a nyílászárókról és a javítás lehetőségeiről egy árajánlat kíséretében! Az árajánlat mindig részletesen, tételesen készül, hogy könnyen átlátható és értelmezhető legyen! A felmérést követően egyeztetjük az ablak javítás vagy ajtó javítás időpontját!

Az ablakaink otthonunk egyik legszembetűnőbb esztétikai elemei, de nemcsak az esztétikában játszik szerepet, hanem otthonunk biztonságáért és a hőszigetelésért is felelnek! Az idő múlásával, ezek hosszú évek használata során sajnos romlik az állapotuk, a záródásuk és szigetelésük is előbb utóbb karbantartást igényel. Fa ablaknál, ami lakásunk hangulatát barátságosabbá, otthonosabbá teszi, rendszeresen oda kell figyelni a felületkezelésre a festésre, mázolásra, az esztétika és a farészek állapotának hosszútávú megőrzése érdekében. Az ablakaink javítása azért költséghatékony megoldás, mert lényegesen kisebb kiadás, mint a nyílászáró csere, ami anyagi és beépítési problémákkal jár. Nem beszélve az energiatakarékosság szempontjáról, hiszen nem mindegy, hogy szakszerűen vannak e javítva szigetelve az ablakaink, vagy az utcát fűtjük egész télen. Tehát az ablakaink javítása anyagilag is egy sokkal kedvezőbb alternatíva.

Egy rendesen karbantartott ablaknál ahol a kisebb hibák még időben és szakszerűen javítva vannak, ott jelentősen lecsökken az esélye, a nagyobb problémák kialakulásának, ezért célszerű még időben költéséghatékonyan javíttatni, szervízeltetni nyílászáróinkat!

Az ablakaink szakszerű javítása nemcsak egy hosszútávú megoldást nyújt, de lakásunkat tekintve egyértelműen értéknövelő hatása is van, mert ha úgy alakul, hogy el kell adni az ingatlant, akkor nem mindegy, hogy ezt egy elhanyagolt, használhatatlan, rosszul szigetelő nyílászárókkal kell értékesíteni.

A hagyományos fa ablak javítása nem egyszerű dolog, de az elmúlt 30 év tapasztalata segít minket abban, hogy hosszútávú megoldást tudjunk nyújtani.

A munkafolyamatok sorrendje azért is fontos, mert az ablak szigetelés nem lehet eredményes az illesztés, esetleges ablakzár csere, tehát az ablakjavítás elsődleges asztalos munkája nélkül!

Lássuk milyen típusú fa ablak javításokkal foglalkozunk:

Hagyományos kapcsolt gerébtokos ablak javítás

Ablak javítás

Ez a régi hagyományos kapcsolt gerébtokos ablak egy közkedvelt típus, amit mi is nagyon szeretünk. Ha ezeknek az ablakoknak a záródása rendbe van rakva, és a felület kezelésére is oda van figyelve, akkor amilyen régiek, olyan jók. Ezeknek a javítása az illesztéssel, pántok állításával, zárcserékkel, vízvetőcserékkel, foltozásokkal kezdődik, majd a festést és mázolást követően helyezzük fel a gumiszigetelést az ablakok falcára!

Tehát a munkafolyamatok:

1. Illesztés, zárcsere, kilincs csere, vízvető csere

2. Festés, mázolás

3. Ablak szigetelés

A videókon és fotókon jól láthatók a munkafolyamatok. A végeredmény, hogy hosszútávon már könnyedén, de mégis masszívan záródnak és jól szigetelnek ezek a régi fa ablakok. Innentől már csak a festésre kell x évente odafigyelni, hogy sokáig megőrizzük a fa részek egészséges állapotát.

Fa bukó-nyíló ablak javítás

A fa bukó-nyíló ablakok javítása az ablak és zárszerkezet átvizsgálatával, a zárszerkezet beolajozásával, az esetleges törött sérült alkatrészek cseréjével kezdődik, majd a beállítással folytatódik és amennyiben szükséges akkor a gyári nútos szigetelés cseréjével fejeződik be. Fontos a precíz beállítás a hosszútávú kényelmes, megbízható működése érdekében.

Műanyag ablak javítás

A műanyag ablakok egyik nagy előnye, hogy ezeket nem kell festeni, mázolni, felület kezelni, nagyon sokan pont ezért is döntenek amellett, hogy a régi fa ablakaikat lecseréltetik műanyag ablakokra. Legfőképp azokban az esetekben, amikor már a korábbi régi fa ablakok az elmúlt évtizedekben a felületkezelés hiányában nagyon rossz állapotba kerültek.

Másik előnye ezeknek az ablakoknak, hogy a jó minőségű műanyag ablakok jól záródnak és ellentétben a hagyományos fa ablakokkal, ezeket lehet buktatni is! Egy ilyen ablakcsere után persze hozzá kell szokni, meg kell tanulni ezek helyes használatát, mert nagyon sok esetben azért kérnek segítséget tőlünk, mert félreváltották az ablakot és nem tudják bezárni.

Ezek helyes használatáról készítettem videót, amit a videók menüpont alatt megtalálnak, és ez ugyanúgy érvényes a fa bukó nyíló ablakokra is.

A műanyag bukó-nyíló ablakok javítása szintén a zárszerkezet átnézésével, átolajozásával, esetleges törött alkatrészek cseréjével kezdődik, majd ezt a precíz beállítás követi, hogy hosszútávon szépen működjön!

Az erkélyajtókra szintén ugyanezek a dolgok vonatkoznak, legyen az műanyag erkélyajtó vagy fa bukó nyíló erkélyajtó!

Az itt felsorolt típusok javításáról bővebben, részletesebben a további menüpontok alatt lehet olvasni és a videókból tájékozódni!

FEL