• Budapest

    és 50 km-es körzete

  • Nyitvatartás

    HÉTFŐ- VASÁRNAP 08.00 -tól - 20.00 -ig.

  • +36 (30) 9628 704

    Keressen bizalommal!

ABLAK-AJTODOKTOR.HU / SZOLGÁLTATÁSOK / zárcsere

Zárcsere

Elég kellemetlen dolog tud lenni, amikor jön a vihar, de nem tudom becsukni az ablakot vagy az erkélyajtót esetleg sietnék el otthonról, de nem tudom bezárni a bejárati ajtót….!

Van amikor elég egy illesztés, beállítás, javítás, de ha el van törve a zárszerkezet akkor azt sajnos cserélni kell! Sokféle ablak és ajtózár létezik, nagyjából vegyük ezt sorba….

- Ablakzár csere

Hagyományos kétszárnyas ablakoknál lebontjuk a régi zárat a régi zárléccel, és egy új zárlécet szerelünk fel, amibe műhely körülmények között martuk, véstük, szereltük az új ablakzárat. Ez az ablakok illesztése után és az ellendarabok cseréje előtt történik.

- Félfordítózár csere

Egyszárnyú ablakoknál általában félfordító zárak vannak, amit ha nem lehet átolajozni vagy szétesik, akkor cseréljük többnyire a félkilinccsel együtt.

- Műanyagablak zárcsere

A műanyag ablakokban és erkélyajtókban általában bukó-nyíló vasalat zárszerkezet van, ami sok alkatrészből áll össze, ha ebből valamelyik el van törve, akkor azt cserélni kell. Fontos, hogy az ilyen cseréknél az alkatrészeket össze kell hangolni a hibátlan működés érdekében.

- Fa ablak zárcsere (bukó-nyíló)

A fa bukó-nyíló ablakoknál a zárcsere szempontjából hasonló a helyzet mint a műanyag ablakoknál és itt is igaz, hogy ha időben történik a javítás, beállítás akkor nem kopik és törik a zárszerkezet, vagy az ellendarab, amivel pénzt spórolhatunk meg.

- Fa bejárati ajtó zárcsere

A normál hagyományos bejárati ajtó zárak több méretből készülnek. Az ajtóban ez úgy áll össze, hogy van a zártest, a zárbetét és a kilincs és címke. Ebből a háromból ha bármelyik rossz, külön is lehet cserélni, vagy akár mindet! Nem csak több féle méret, de márka és minőség kapható. Az ilyen zárcserénél az ellendarab (régi vagy új) beállítása elengedhetetlenül szükséges. Ez az a precíz és aprólékos munka, ami a laikusokon ki szokott fogni.

A többpontos záras fa bejárati ajtóknál a zárcsere már egy drágább kategória, és ott az illesztés, az ellendarabok beállítása és a kilincs csere már egy aprólékosabb szakmunkát igényel. Az a tévhit, hogy ezek biztonsági ajtók, mert hogy több ponton is záródnak..! Sajnos ezek is befeszíthetőek, elég sok ilyet javítottunk már betörés után, a különbség annyi, hogy többet kellett foltozni. Ennek a zárnak az ellendarabjait két csavar tartja kereszt irányban, így a feszítésnél könnyen szétrepeszti a fát! A középső hosszú ellendarabot kérés szerint hajlítottra cseréljük ami már jóval erősebb. Inkább a szigetelés szempontjából előnyös az, hogy alul és fölül is odahúzza a zárszerkezet az ajtót a tokhoz.

- Fa beltéri ajtózár csere

A fa beltéri ajtókban is többféle méretű zárszerkezet létezik. Amennyiben valamilyen oknál fogva más méretű az új zár mint a régi, akkor aprólékos szakmunkával foltozgatni, alakítani kell az ajtót. Az esetleges kilincs cserénél az új kilincset felszereljük, amit a festő már könnyedén leszed, és később visszaszerel a mázolás után.

FEL