• Budapest

    és 50 km-es körzete

  • Nyitvatartás

    HÉTFŐ- VASÁRNAP 08.00 -tól - 20.00 -ig.

  • +36 (30) 9628 704

    Keressen bizalommal!

Egy törött peremreteszes bukó nyíló fa ablak javítása és egy egyszárnyas ablak újra pántolása, foltozása, szigetelése

Ennek a családi háznak a fa bejárati ajtajait és a földszinten lévő fürdőszoba ajtaját is javítottuk, ebben a videóban viszont az emeleten lévő ablakok közül amik szintén javítás elött állnak, ezt a kétszárnyas bukó nyíló fa ablakot, és az ezzel szemben látható egyszárnyas nyíló fa ablakot mutatjuk be. Ahogy az a videóban is látható a kétszárnyas bukó nyíló fa ablaknál a bal oldali szárnyat rögzítő peremreteszt cserélni kell, mivel az két helyen el van törve és az ablak beállításán és javításán kívül még a gyári nútos gumiszigetelést is cserélni kell. Az ezzel szemben lévő nyíló fa ablaknál a pántok teljesen elfáradtak, ami miatt használhatatlan már az ablak. Ennél az ablaknál foltozni is kell majd mert az ablak falca rongálódott, szétrepedt és ebben is cserélni fogjuk majd a gumiszigetelést.

A kétszárnyas bukó nyíló fa ablaknál első lépésként kicseréltük a törött peremreteszt, majd javítottuk beállítottuk mind a két ablakszárnyat, a hosszútávú és megbízható működése érdekében. Ezután kibontottuk a sérült és rossz állapotú szigetelőgumikat az ablakból, és jó minőségű gyári nútos szigeteléssel újra szigeteltük.

A szemben lévő nyíló fa ablak javítása azzal kezdődött, hogy a régi pántnál lévő sérült szétrepedt farészt kifoltoztuk, majd felpántoltuk az ablakot és illesztettük úgy, hogy az ezek után kényelmesen és masszívan záródott. Később kicseréltük a gyári nútos szigetelést is és mivel ez egy makacsul beázós ablak volt, ezért tettünk rá egy fa vízvetőt, amit majd természetesen mihamarabb le kell festeni!

Fontos az, hogy minden fa ablaknál a festésre a felületkezelésre oda kell figyelni, mert az zárja le és védi meg a farészt az esőtől, naptól. Az ilyen thermoplán üveges ablakoknál a fa és az üveg találkozásánál mindig meg kell róla győződni, hogy a sziloplaszt rendben van e, rendesen tömít e, ahogy azt már több videómban is mutattam, hogy nem e vált el a fától vagy az üvegtől!

FEL