• Budapest

    és 50 km-es körzete

  • Nyitvatartás

    HÉTFŐ- VASÁRNAP 08.00 -tól - 20.00 -ig.

  • +36 (30) 9628 704

    Keressen bizalommal!

Elhanyagolt állapotú fa bukó nyíló ablakok javítása és foltozása

Ennek a lakásnak a tetőterében található függőlegesen álló fa bukó nyíló ablakait mutatta meg nekünk a kedves ügyfél, ugyanis már nagyon nehezen voltak zárhatóak, nyithatóak, és ami ennél is nagyobb probléma, hogy igen rossz állapotban volt az ablakok külső része. Itt ebben a videóban a legrosszabb állapotú ablak külső felét mutatom ahol látható, hogy a vízvető alatti fa része az ablaknak már erőteljesen korhadt állapotban van! Miután megbeszéltük, hogy ezeknek az ablakoknak elég cserés hangulatuk van, a kedves ügyfél azt kérte tőlem, hogy mentsük meg ezeket, mert a tetőtér miatt a tok kibontásának nem igazán örülnének, ezért foltozzuk ki a korhadt részeket, cseréljük ki a vízvetőket, és tegyük rendbe az ablakok záródását, szigetelését! Ezek után majd hamarosan lefestik az ablakokat.

Lebontottuk a régi vízvetőket, és elkezdtük ezeknek az ablakoknak a leghosszabb legaprólékosabb munkáját, a korhadt fa részek kifoltozását, javítását. Egy ilyen ablak alja külső felének a precízen és szépen majdnem végig foltozása nem egy egyszerű feladat, mindezt úgy hogy persze lehetőség szerint a thermoplán üveg se sérüljön meg. Ahogy az a videóban látható ez ennél az ablaknál is sikerült, és még egy másik ablaknál szintén két helyen kellett foltozni a korhadt részeket.

Ezután következett a négy fa bukó nyíló ablak beállítása, illesztése, javítása úgy hogy az kényelmesen és megbízhatóan tudjon működni. Mivel erőteljesen le voltak szállva az ablakok és a gyári beállítási lehetőségek kevesek voltak, ezért a legtöbbnél alakítani kellett az ablakok alját az eredményes javítás és használat érdekében. Az ilyen duplafalcos bukó nyíló fa ablakoknál ez sem a legkényelmesebb és legegyszerűbb munkafolyamat, de természetesen itt is megcsináltuk, és már szépen működnek, záródnak!

A következő munkafolyamat az új vízvetők méretre szabása és felhelyezése volt az esetleges beázás elkerülése érdekében.

A gyári nútos szigetelések ezeknél az ablakoknál már korábban cserélve voltak, ezért csak az ablak aljánál lévő foltozások és alakítások miatt feljebb és újra kellett rögzíteni.

Ebben a videóban lévő ablakok csodálatosan mutatják azt, hogy miért is kell minden fa ablaknál a festésre, felületkezelésre odafigyelni és mi történik akkor, ha nincsenek védve, ápolva a külső fa részek! Ugyanez vonatkozik a fa és az üveg találkozásánál lévő sziloplasztra is!

Amennyiben ilyen vagy hasonló problémákat tapasztal fa ablakainál, hívjon minket bizalommal!

FEL