• Budapest

    és 50 km-es körzete

  • Nyitvatartás

    HÉTFŐ- VASÁRNAP 08.00 -tól - 20.00 -ig.

  • +36 (30) 9628 704

    Keressen bizalommal!

Gerébtokos erkélyajtó és ablakok javítása

Ebben a lakásban ezen a helyszínen két szobában a videóban látható háromszárnyas erkélyajtók és a konyhában található háromszárnyas ablakok javítására hívtak ki minket, ugyanis ezek alig vagy egyáltalán nem záródnak és rosszul szigetelnek. Ahogy az a videóban is látható már kis húzásra is kotyognak vagy kinyílnak az egyébként bezárt erkélyajtók és ablakok mivel a régi zárszerkezetek vízszintesen forgó kampója már csak alig, vagy egyáltalán nem forognak, mozognak. A kilincsek is lötyögnek és a kézben maradnak.

Az itt elvégzendő feladatok:

  • Az erkélyajtók és az ablakszárnyak illesztése
  • Az ablak zárak és erkélyajtó zárak, kilincsek cseréje
  • Fa részek javítása, foltozása
  • Az összes nyílászáró szigetelése

A hagyományos ablakok és erkélyajtók javításánál ahogy az lenni szokott azzal kezdjük, hogy lebontjuk a régi zárléceket, régi zárakat, ezután beillesztjük az összes ablakot és az összes erkélyajtót. Az erkélyajtók mivel méretükből adódóan jóval hosszabbak, ezért ezeket nehezebb illeszteni mivel könnyebben vetemednek, deformálódnak. Az illesztés után felszereljük az új zárléceket, zárakat, majd ezután felkerülnek az új ellendarabok. Az ablakokra és az erkélyajtókra ugyanaz a fajta új zárszerkezet kerül azzal a különbséggel, hogy az erkélyajtókra hosszabb zárléceket és zárakat kell gyártani, szerelni.

Mivel itt az ablakokon és az erkélyajtókon a vízvetők jó állapotban voltak, ezért ezeket nem kellett cserélni.

Ennek a kedves ügyfelünknek már ez a második lakása ahol az összes nyílászárót javítjuk, és úgy döntött, hogy ezen a helyszínen nem lesz teljes festés, mázolás, csak festés lejavítás, azaz az új zárlécek lesznek lefestve és ahol gyalultuk esetleg foltoztuk, ahol szükséges. Ezért az illesztések és a zárcserék után egyből feltettük az ablakok és erkélyajtók falcára a gumiszigeteléseket. Ilyenkor természetesen az illesztés is úgy történik, hogy az összes pántokat és ellendarabokat úgy állítjuk be, hogy az ajtók ablakok a gumiszigeteléssel is könnyedén de mégis masszívan, megbízhatóan zárhatóak legyenek, de mégis jól szigeteljenek.

Természetesen ilyenkor mindig a külső és a belső szárnyakat is szigeteljük a jobb hatásfok érdekében és a párásodás szempontjából ez a kedvezőbb.

FEL