• Budapest

    és 50 km-es körzete

  • Nyitvatartás

    HÉTFŐ- VASÁRNAP 08.00 -tól - 20.00 -ig.

  • +36 (30) 9628 704

    Keressen bizalommal!

Helytelenül szigetelt és sérült alkatrészes fa bukó nyíló ablakok javítása, és egy beltéri ajtó újra pántolása

Ezen a helyszínen egy nagyon kedves ügyfelem mutatta meg ebben a családi házban lévő fa bukó nyíló ablakokat, hogy segítsek neki mivel már jópárat egyáltalán nem és a többit is csak nagyon nehezen tudja használni annak ellenére, hogy 1-2 évvel ezelőtt valakivel javíttatta ezeket az ablakokat. A helyszíni felmérés során láttam és tapasztaltam, hogy a tok külső falcába bele lett marva egy elég vastag utólagos szigetelés, és 2 vagy 3 ablaknál a tulajdonos hölgy már kivette ezeket a gumikat korábban, mert csak így lett esélye annak, hogy egyáltalán be tudja zárni, még ha nehézkesen is! Ezeken az ablakokon kívül itt még egy lógó és rosszul záródó beltéri ajtót kéne orvosolni.

Ahogy azt a videóban is már elemeztem 3 probléma van az ilyen helytelen szigeteléssel!

  • Mivel rossz helyre van bemarva ezért az ablakszárnyat elnyomja a toktól, ami több szempontból is hátrányos….
  • Az ilyen rossz helyre bemart vastag gumikat természetesen le kell szedni ahhoz, hogy szakszerűen és eredményesen lehessen javítani az ablakot és ezért ez annak idején egy rossz döntés, kiadás volt!
  • A tokból leszedett szigetelés helyén, ahogy a videóban is, láthatóvá válik ez a hullámosan utólag bemart nút. Ezt az esztétikai hibát az ügyfél vagy elviseli, vagy kijavíttatja……

Miután lebontottuk a rossz helyre rakott gumikat elkezdtük az ablakok elsődleges már régóta fennálló problémáját megoldani, azaz megjavítottuk az ablakok záródását. Ennek az első munkafolyamata az volt, hogy kicseréltük a már törött bukó nyíló alkatrészeket, és renováltuk, helyreállítottuk a már egyáltalán nem kapható, elgörbült régi rotó-s fölső ollókat. Itt az emeleten két ablaknál volt csúnyán elgörbülve és szétugorva a fölső olló, ami ahogy azt már több videóban is említettem egy veszélyes állapot, mivel ilyenkor már meg van az esélye annak, hogy leessen az ablak! A sérült alkatrészek cseréje és helyreállítása után megcsináltuk az ablakok és vasalatok precíz beállítását, a hosszútávú és könnyed használhatóság érdekében! A zárszerkezeteket természetesen, mint minden ilyen javításnál átolajoztuk, és a rossz állapotú gyári nútos szigeteléseket kicseréltük.

Miután a bukó nyíló ablakok záródása és szigetelése rendbe lett rakva, a beltéri fa ajtót újra pántoltuk és illesztettük, ami ezek után már kényelmesen, könnyedén működtethető lett és a szalagparkettát sem súrolta végre. A zárszerkezet és kilincs az jó volt benne, azokat nem kellett cserélni.

Ezzel és a többi hasonló videóimmal próbálok segíteni abban, hogy a kedves ügyfelek szakmailag egy picit jobban átlássák ezeket a dolgokat, hogy laikusként ne kelljen rossz döntésbe, kiadásokba belemenni!

FEL