• Budapest

    és 50 km-es körzete

  • Nyitvatartás

    HÉTFŐ- VASÁRNAP 08.00 -tól - 20.00 -ig.

  • +36 (30) 9628 704

    Keressen bizalommal!

Rossz állapotú sziloplaszt fa bukó nyíló ablakok javításánál

Ennek a videónak az elején egyből mutatom azt, hogy hogyan is néz ki a rossz állapotú javítandó sziloplaszt. Amikor az üvegtől vagy a fától elválik a sziloplaszt, akkor azt újra kell szilózni azért, hogy ezeken a réseken ne tudjon befolyni az esővíz az üveg alá, mert ott megáll és középen kezdi el rohasztani az ablak alját. Ezekben az esetekben, amikor láthatóvá válik ez a probléma, akkor már nem mindig javítható az ablak, és cserés hangulatúvá válik.

Itt ezeknél a fa bukó nyíló ablakoknál még szerencsére nem volt ilyen előrehaladott az állapot, úgyhogy a záródási és szigetelési problémáinak a megoldása után majd csiszolni, festeni, felületkezelni kell és újra sziloplasztozni ezeket az ablakokat!

A sorrend itt is az volt, hogy először megoldottuk az ablakok záródási problémáit, beillesztettük, beállítottuk őket, és a bukó nyíló zárszerkezeteket szervízeltük, átolajoztuk. Törött alkatrészeket, és a hosszútávú erőltetett használattól már megkopott ellendarabokat sem kellett cserélni. Ezek a fa bukó nyíló ablakok erőteljesen lógtak, de sikerült úgy beállítani őket, hogy majd hosszútávon könnyedén tudjanak működni.

A gyári nútos szigetelés nagyon meg volt keményedve benne, ezért természetesen azokat is cseréltük az összes ablakban, amik így a beállítások után már rendesen tudnak szigetelni.

Az ilyen fa bukó nyíló ablakok külső, alsó részénél van egy vékony farész az esővíz csepegtetése miatt, ami elég sérülékeny, főleg az ilyen hosszabb távon rángatott, tuszkolt ablakoknál szokott rongálódni. Az esetleges beázások elkerülése végett és ennek a érzékenyebb résznek a védése miatt tettünk fel minden ablakra favízvetőket, ami majd a külső rész csiszolás és festése után már úgy fog kinézni, mintha az mindig is az ablak része lett volna.

Amennyiben fa bukó nyíló ablakaival hasonló problémái vannak, keressen minket bizalommal!

FEL