• Budapest

    és 50 km-es körzete

  • Nyitvatartás

    HÉTFŐ- VASÁRNAP 08.00 -tól - 20.00 -ig.

  • +36 (30) 9628 704

    Keressen bizalommal!

Törött peremreteszes, kétszárnyas fa bukó nyíló ablak javítása, szigetelése

Ebben a lakásban ezt a kétszárnyas fa bukó nyíló ablakot mutatta meg nekünk a kedves ügyfél, mert hogy már nem volt rendesen működtethető, egy másik hasonló ablakban csak a szigetelést kellett cserélnünk.

Ahogy az a videóban is látható ez a bukó nyíló ablak már több alkatrész törést is elszenvedett. Az egyik törött alkatrész a peremretesz volt, amit természetesen ki is cseréltünk, ezzel az alkatrésszel lehet a bal oldali szárnyat bezárni, lefixálni. Ahogy azt a videóban is mutattam a nyíló szárnyon a sarokváltó alatti résznél szét volt ugorva a zárszerkezet, itt kérdőjeles volt, hogy kell e valamilyen alkatrészt cserélni, vagy csak szét kell szedni és rendesen összerakni!? Miután szétbontottuk kiderült, hogy a sarokváltó el van törve, ezért azt is kicseréltük és összehangoltuk a zárszerkezet különböző alkatrészeit, azért hogy ezután majd rendesen tudjon működni.

A törött alkatrészek cseréje után természetesen az eredeti már régóta fennálló problémát is orvosoltuk, azaz természetesen beállítottuk mind a két ablakszárnyat, hogy az hosszútávon kényelmesen és megbízhatóan tudjon működni. Ez az a munkafolyamat, ami hogyha jóval korábban történik, akkor azzal az alkatrészek törése elkerülhető lett volna, és persze a javítás költsége is ezzel együtt kevesebb lehetett volna! Zárszerkezet teljeskörű átolajozása az minden ilyen javításnál egyértelmű feladat, amit egyébként 1-2 évente célszerű megismételni, hiszen ez a zárszerkezet időnként kívánja a kenést.

Ezek után nem volt más hátra, minthogy ebben és a másik kétszárnyas ablakban is kicseréltük a gyári gumiszigetelést. Ahogy az a videóban is látható egy gyengébb minőségű gumi volt belerakva, ami a sarkoknál elég rosszul nézett ki és ilyen formán ott nem is szigetelt. Sajnos ez is egy olyan korábban elvégzett munka volt, amiért a kedves ügyfél valamikor pénzt adott ki!

FEL